Frankrig 2022

Sommeren 2022 kørte vi et par uger til Frankrig. Vi kørte over Belgien, hvor vi overnattede ved floden Leie. Vores første destination i Frankrig var Bretagne. Vi boede to nætter tæt på Saint Malo og nød byen med god restaurant og omgivelserne med østers i Cancale. Derefter kørte vi ud til spidsen af Bretagne og boede i nærheden af Brest ud mod Atlanterhavet. Her fik vi Michelin mad og var på tur langs kysten.  På vejen videre fra Bretagne stoppede vi ved Carnac og så de mystiske megaliths. 

Vores næste stop var lige i starten af Loire lidt øst for Nantes. Her boede vi på et lille renoveret landsted med en 1 stjernet Michelin restaurant. Vi kørte videre gennem Loiredalen og ind til hjertet af Frankrig, hvor vi boede en nat i byen Clermont-Ferrand. Uden for byen besteg vi vulkanen Puy de Dome, inden vi kørte videre gennem det smukke Auvergne. 

Den sidste del af turen var i Provence og Rhone. Vi boede 2 dage i den hyggelige Saint-Remy-de-Provence, hvor tiden mest gik med afslapning. Herefter kørte vi til Châteauneuf-du-Pape, hvor vi også boede to dage. Her var vi lidt mere aktive. Vi besøgte bl.a. Mont Ventoux og smagte en masse vin bl.a. i Gigondas. De sidste to dage af ferien tilbragte vi i Beaujolais, hvor der også var fokus på vin, så vi lige netop nåede op på 100 kasser til at bringe med hjem. 

 

Bretagne
Loire og Auvergne
Provence og Rhône