Sydafrika 2007

I december 2007 og januar 2008 var vi på en 25 dage lang rundrejse i Sydafrika. Vi havde glædet os meget hele året til turen, og der er ingen tvivl om, at vi fik vores forventninger om en fantastisk tur indfriet. Vi så the big five, en masse andre spændende dyr, imponerende landskaber, blændende solnedgange, dramatiske kyster og vi havde masser af spændende smagsoplevelser, både hvad angår mad og vin. 

21. til 28. december: Efter en lang flyvetur fra Zürich til Johannesburg og derefter med en lille bitte flyver til Nelspruit fik vi vores lejebil og kørte direkte til Kruger. Vores første lejre lå halvanden time fra gaten og vi havde lidt travlt, da man skal være inde i lejren inden solnedgang. Det nåede vi, og vi nåede også at se en masse dyr på vejen. Det var en stor oplevelse at se dyrene første gang... specielt fordi de var så tæt på. De er fuldstændige ligeglad med bilerne. Den første nat boede vi i Skukuza, som er den største lejr i Kruger. Dag to gik turen nordpå, efter vi havde kørt lidt spændende omveje af grusveje.... Vi skulle jo ikke gå glip af noget. Dag 2 og 3 tilbragte vi i en rigtig hyggelig lejr, der hedder Olifant, og som ligger ved floden af samme navn. Vi havde udkig over vandet fra vores hytte. Vi kørte hårdt program disse dage, da det jo er om morgenen og sidst på dagen, at dyrene er mest aktive. Den ene aften i Olifant var vi på en astronomitur, hvor vi så på stjerner. Det er en lidt anden oplevelse end at se på stjerner på Amager. De tre dage omkring jul tilbragte vi i en lejr længere nordpå, der hedder Mopani, og som er opkaldt efter den busk-/trætype, der er overalt i det område. Lejren var hyggelig, og vi så masser af elefanter og antiloper i nærheden. Vi havde en hyggelig juleaften med grill, hjemmelavet juletræ og gaver. Julemorgen var vi på en 4½ time lang gåtur i bushen. De første par timer var meget sjove, men så fik vi våde tæer og nok af mopani... og vi så kun en død slange, et hul lavet af et meget sjældent dyr og en giraf, der løb, da den hørte os. Da vi efter 6 dage ikke havde set katte, var vi mildest taget desperate. Vi besluttede os derfor for at køre sydpå, hvor der efter sigende skulle være løver. Det viste sig at være en rigtig god ide. Vi så på vores vej både løver og en fantastisk flot leopard.

28. til 30. december: Fra Kruger gik turen 1200 km mod vest til Upington. Det var lange øde veje og det gik stærkt, så vi nåede det på en dag.... og havde kun to tissepauser (flot Rikke). Dermed fik vi pludselig en en hel dag forærende i Upington. Det er den anden største by i Nothern Cape, men den virker ikke specielt stor. Vi boede på et lille guesthouse (Le Must) og vi fandt en lækker lille restaurant, så efter 7 dages bushliv fik vi lidt luksus. Det var også i Upington vi købte vores fantastiske kølekuffert og besøgte et vinkollektiv, hvis dyreste vin var 25 rand (ca. 20 kr.). De var ikke fantastiske, men et fund til prisen.

30. december til 2. januar: 250 km nord for Upington ligger Kgalagadi Transfrontier Park. En meget stor og tør ørken, som bedst karakteriseres ved rovdyr-land. Overalt på de nøgne sletter lå der skeletter og halvrådne kadavere. Der var ingen tvivl.... her bor der løver. Vi nåede at se dem 5 gange i alt, og vi var oven i købet så heldig at se endnu en leopard. Rigtig spændende. I Kalahari boede vi i 3 forskellige lejre. Det er dog kun værd at nævne den ene, nemlig The tented camp, hvor vi boede i Honeymoon teltet nytårsaften. Det var SÅ romantisk! I hvert fald lige til løverne begyndte at brøle om natten.... og man begyndte at tænke på, hvor meget man skulle ligge i, at lejren var "unfenced".

2. til 4. januar: Lidt vest fra Upington ligger Augrabies Falls i en nationalpark af samme navn. Vandfaldene stammer fra Orange River, der er hele livsnerven i det ellers så golde nord. Vi boede i parkens lejr i to nætter, og det var en hel fornøjelse at kunne gå rundt uden at tænke på, om man nu blev overfaldet af dyr. Til gengæld var det ekstremt varmt, op til 41 grader. Vi var ude og gå på klipper og så flot natur.

5. til 8. januar: Efter en lang køretur fra nord til syd - og en mindre heldig overnatning i Graaff-Reinet - ankom vi til vores fjerde national park, Addo Elephant Park. Det var hyggeligt at møde elefanterne igen.... og der var rigeligt af dem. Men vi så skam også løver i Addo og en smuk natur, der var helt anderledes end Kruger og Kalahari. Vi sov i to forskellige lejre. Den ene lå lidt væk fra dyreområdet, men det var til gengæld en rigtig dejlige hytte. Den anden var hovedlejren, hvor vi havde udsigt til et vandhul med stor dyreaktivitet.

8. til 9. januar: Fra Addo gik turen mod syd langs kysten ad Garden Route. Vi gjorde stop i Knysna, hvor vi så på den imponerende udsigt over det indiske Ocean. Vi besøgte også mikro-bryggeriet Mitchells og vi fik frokost ved vandet. Vi boede en enkel nat i Oudtshoorn på et lækkert lodge. Næste dag lagde vi ud med en tur i zoo. Vi måtte bare se geparder og surikat - de eneste dyr, vi virkelig var kede af, ikke at have set i parkerne. Turen mod Stellenbosch gik af route 62 over høje bjerge.

9. til 11. januar: Der var civilisation på Garden Route, men Stellenbosch var ren Frankrig. Vinmarker overalt og de fineste restauranter og supermarkeder med fantastiske delikatesser.... Se, det manglede vi godt nok i ørkenen! Vi boede på et hyggelig guest house midt mellem vinmarkerne. Hele d. 10 gik med vinsmagning. I alt nåede vi 7 vingårde. Vi var dog kun rigtig imponerede over en (Kanonkop) og tilfredse med et par andre.... så ren Frankrig var det nok ikke alligevel. 11. januar Spidsen af cape halvøen skal man jo opleve.... og det var fantastisk. Se billederne:-)

11. til 15. Januar: Vores sidst stop på vores spændende rejse var Cape Town, dog med en tur forbi spidsen af cape halvøen. Vi var nåede til det punkt, hvor vi egentlig ikke ville hjem, men dog havde oplevet så meget, så vi bare havde lyst til at slappe af.... så det gjorde vi. Med shopping på Waterfront, thaimassage og masser af fisk og skaldyr... og selvfølgelig en tur på Taffelbjerget.

01 Kruger
02 Upington
03 Kalahari-Ørkenen
04 Augrabies Falls
05 Addo Elephant Park
06 Knysna og Oudtshoorn
07 Stellenbosch
08 Cape Point
09 Cape Town